(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Talabalarni kasbga tayyorlash jarayonida, о‘yinning rolini о‘rganishga katta ye’tibor beriladi. Bu, xususan, rolli о‘yinning hissiy jihatdan tо‘yinganligi va har bir jarayoni bilan quvonch va zavq bag‘ishlashi bilan izohlanadi. Bundan tashqari, bu talabalarning ijodiy faoliyatining yerkin turidir. О‘yinning murakkabligi, kо‘plab о‘qituvchilar va psixologlar ta’kidlaganidek, aqliy jarayonlarning rivojlanishi, talabalarga yangi shaxsiy fazilatlarning shakllanishi uchun pedagog undan samarali foydalana olishi lozim. Boshqacha aytganda, bu ma’lum mustaqillik va pedagog va talabalarning birgalikdagi faoliyatini tashkil yetishga asoslangan bо‘lishi kerak.