(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yoshlarda ma’naviy bahamjihatlik tuyg‘usini shakllantirish va rivojlantirishda ta’lim muassasalarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, umumta’lim maktablari, akademik litseylar, kollejlar va oliy ta’lim muassasalarida ma’naviy muhitni shakllantirish omillari yoritilgan. Prezidentimiz tomonidan qabul qilingan farmon va qarorlar asosida yoshlar tarbiyasiga qaratilgan islohotlar tahlil etilgan. Аннотация: в статье анализируется роль образовательных учреждений в развитии чувства духовной солидарности у молодежи. Освещены факторы формирования духовной среды в школах, лицеях, колледжах и высших учебных заведениях. Также проанализированы реформы в сфере воспитания молодежи на основе указов и постановлений Президента Республики Узбекистан. Annotation: This article analyzes the role of educational institutions in developing a sense of spiritual solidarity among youth. The factors of creating a moral environment in schools, lyceums, colleges and higher educational institutions are highlighted. Reforms aimed at youth education based on presidential decrees are also analyzed.