(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Jinoyat protsessida tortishuv tamoyili adolatli sudlovning markaziy elementlaridan biri bo‘lib, u taraflar o‘rtasida real protsessual tenglikni ta’minlashga qaratilgan. Mazkur tamoyilning samarali amal qilishi bevosita himoyachining faol va mustaqil ishtirokiga bog‘liq. Biroq milliy jinoyat protsessida ushbu tamoyil ko‘proq deklarativ xarakter kasba etib, amaliyotda uning to‘liq realizatsiyasi ta’minlanmayotgani kuzatilmoqda.