(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mehnat huquqining fundamental prinsiplaridan biri bo‘lgan “teng mehnat uchun teng haq to‘lash” prinsipining xalqaro-huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Xalqaro Mehnat Tashkilotining (XMT) konvensiyalari, xususan, 100-sonli konvensiya mexanizmlari va ularning mehnat munosabatlarida kamsitishni bartaraf etishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, xalqaro standartlarni milliy qonunchilikka implementatsiya qilish masalalari va ish haqi miqdorini belgilashda gender tengligini ta’minlashning huquqiy kafolatlari ko‘rib chiqiladi. Аннотация: В данной статье анализируются международно-правовые основы принципа “равная оплата за равный труд”, который является одним из фундаментальных принципов трудового права. В ходе исследования освещаются механизмы конвенций Международной организации труда (МОТ), в частности Конвенции № 100, и их роль в устранении дискриминации в трудовых отношениях. Также рассматриваются вопросы имплементации международных стандартов в национальное законодательство и правовые гарантии обеспечения гендерного равенства при установлении размера заработной платы. Abstract. This article analyzes the international legal foundations of the principle of “equal pay for equal work”, which is one of the fundamental principles of labor law. The study highlights the mechanisms of the International Labour Organization (ILO) conventions, specifically Convention No. 100, and their role in eliminating discrimination in labor relations. Furthermore, it examines the issues of implementing international standards into national legislation and the legal guarantees for ensuring gender equality in determining wage levels.