(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek va qoraqalpoq xalq maqollarida ot zoonimining lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy aspektda tahlil qilinadi. Turli tematik guruhlar bo‘yicha maqollar ko‘rib chiqilgan, ot zoonimining milliy-madaniy ma’no qatlamlari, qiyosiy va metaforik vazifalari ochib berilgan. Tadqiqotda zoolingvistika, lingvomadaniyatshunoslik va paremiology (maqolshunoslik) metodlari birgalikda qo‘llangan.