(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
XXI asrga kelib insoniyat sivilizatsiyasi misli ko‘rilmagan ekologik inqirozlar davriga qadam qo‘ydi. Global iqlim o‘zgarishi, atmosfera havosining ifloslanishi, ichimlik suvi taqchilligi va biologik xilma-xillikning yo‘qolishi endilikda shunchaki tabiatni muhofaza qilish masalasi emas, balki davlatlarning milliy xavfsizligi va iqtisodiy barqarorligini belgilovchi asosiy omilga aylandi.