(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada anklav va ekslav hududlarda davlat boshqaruv tizimini takomillashtirishning nazariy, huquqiy va amaliy asoslari kompleks yondashuv asosida chuqur tahlil qilinadi. Xususan, hududiy fragmentatsiya sharoitida davlat boshqaruvining o‘ziga xos xususiyatlari, uning institutsional va funksional jihatlari ilmiy nuqtai nazardan asoslab beriladi.