(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’na-dashnom nutqiy aktida semantik intensivlik va emotsional yukni shakllantirishdagi stilistik vositalarning rolini sistematik ravishda o‘rganishga bag‘ishlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ironiya, kinoya, hazil va sarkazm nutq mazmunini boyitadi, auditoriya tomonidan tushunilishini osonlashtiradi va emotsional ta’sirini kuchaytiradi. Semantik intensivlik tinglovchi yoki o‘quvchida mavhum tushunchalarni aniq va kontekstga mos shaklda qabul qilishga imkon beradi, bu esa nutqning auditoriya tomonidan qabul qilinishini oshiradi.