(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ishda favqulotda vaziyatlar qutqaruv bo‘linmalari qutqaruvchilarining maxsus jismoniy tayyorgarligini oshirish tamoyillari ochib berilgan va shu bilan birga qutqaruvchilarning ularning kun tartibidagi mashg‘ulotlarda beriladigan yuklamalrning optimal nisbatlari ularning shaxsiy xavfsizliklarini inobatga olagan xolda taqdim etilgan. Annotation. This study reveals the principles for improving the special physical training of rescuers in emergency response units. At the same time, it presents optimal ratios of training loads in the daily routine of rescuers, taking into account their personal safety. Аннотация. В данной работе раскрываются принципы повышения специальной физической подготовки спасателей аварийно-спасательных подразделений. Одновременно представлены оптимальные соотношения тренировочных нагрузок в повседневной деятельности спасателей с учетом их личной безопасности.