(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada integratsiya jarayonlari kontekstida Yevroosiyo iqtisodiy ittifoqi (YEOII) doirasida qo’shilgan qiymat solig’ini (QQS) undirish mexanizmini takomillashtirish masalalari ko’rib chiqiladi. Unda amaldagi soliq siyosati, bojxona va fiskal tizimlarning o’zaro ta’siri va xalqaro tajriba tahlil qilinadi. QQSni undirish tartib-qoidalarini soddalashtirish, yagona elektron axborot tizimini joriy etish, soliq ma’muriyatchiligini kuchaytirish va savdo to’siqlarini kamaytirish bo’yicha istiqbolli yo’nalishlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari YEOII doirasida iqtisodiy hamkorlikni chuqurlashtirish va soliq tushumlarini oshirishga hissa qo’shishi mumkin.