(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
​Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxslararo muloqotda keng tarqalgan nutqiy manipulyatsiya usullari va ularning psixologik tabiatiga oid masalalar yoritilgan. Tadqiqot davomida manipulyativ ta’sirning emotsional va kognitiv jihatlari tahlil qilinib, kundalik muloqotda uchraydigan "psixologik tuzoqlar" tasvirlangan. Maqolaning asosiy yangiligi manipulyatsiyani barvaqt aniqlash va unga nisbatan psixologik barqarorlikni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarning ishlab chiqilganligidir. Xususan, muloqot jarayonida shaxsiy chegaralarni himoya qilish va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning ahamiyati asoslab berilgan.