(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kognitiv dissonans fenomenining yoshlar tomonidan qaror qabul qilish jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda yoshlarning o‘z ichki e’tiqodlari va tashqi axborot o‘rtasidagi ziddiyatlarni qanday bartaraf etishi, ushbu jarayonda yuzaga keladigan psixologik diskomfortning tanlov sifatiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada kognitiv dissonans holatida yoshlar tomonidan qo‘llaniladigan himoya mexanizmlari yoritilgan hamda ratsional qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.