(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tezisda tijorat banklari moliyaviy barqarorligini oshirishning ustuvor yo‘nalishlari hamda ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Bank tizimining barqarorligi mamlakat iqtisodiy taraqqiyotining muhim omili sifatida qaralib, uning samaradorligini oshirishda innovatsion yondashuvlar, raqamli bank xizmatlari, risklarni boshqarish tizimini takomillashtirish va kapital yetarliligini ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali mutaxassislar tayyorlash sifatini oshirish, bank sohasiga zamonaviy bilim va ko‘nikmalarga ega kadrlarni yetkazib berish imkoniyatlari tahlil etilgan. This thesis analyzes the priority directions for improving the financial stability of commercial banks and the importance of implementing digital technologies in the education system. The stability of the banking system is considered a key factor in economic development, and the study highlights innovative approaches, digital banking services, risk management improvement, and capital adequacy. Additionally, the role of digital technologies in enhancing the quality of education and training qualified specialists for the banking sector is examined.