(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tili va ingliz tili grammatik tizimlari qiyosiy tipologik yondashuv asosida chuqurlashtirilgan holda tahlil qilinadi. Tadqiqotda har ikki tilning morfologik va sintaktik xususiyatlari, xususan fe’l tizimi, zamon va mayl kategoriyalari, so‘z tartibi, kelishiklar va artikllar masalasi aniq misollar asosida yoritiladi. Maqolaning asosiy maqsadi ikki til grammatik tizimidagi farqlar va o‘xshashliklarni aniqlash hamda ushbu farqlarning til o‘rganish va tarjima jarayonida yuzaga keladigan grammatik interferensiyaga ta’sirini ko‘rsatishdan iborat. Tadqiqot natijalari bakalavr bosqichida chet tillarni o‘qitish metodikasini takomillashtirish, talabalar tomonidan yo‘l qo‘yiladigan tipik grammatik xatolarni kamaytirish va lingvistik kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiladi.