(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyotida Shavkat Mirziyoyevning novator rahbar sifatidagi o‘rni va faoliyati tahlil etilgan. Muallif tomonidan novator rahbar tushunchasining mohiyati ochib berilib, davlat boshqaruvi, iqtisodiy islohotlar, ta’lim tizimi, ijtimoiy siyosat hamda tashqi aloqalar sohasida amalga oshirilayotgan yangilanishlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada Yangi O‘zbekiston g‘oyasining asosiy yo‘nalishlari va uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijasida zamonaviy boshqaruv tizimida innovatsion yondashuvlarning muhimligi hamda ularning mamlakat rivojiga ijobiy ta’siri asoslab berilgan.