(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
This study provides an in-depth analysis of student-centered learning as a pedagogical approach in higher education. It examines its theoretical underpinnings, core principles, and practical application, highlighting its influence on student engagement, autonomy, and academic outcomes. The paper also considers the advantages and limitations of implementing student-centered strategies in university contexts. The findings indicate that this approach enhances active participation, fosters critical thinking, and supports the development of lifelong learning competencies, making it a vital element of contemporary higher education. В данной работе представлен углубленный анализ студентоцентрированного обучения как педагогического подхода в системе высшего образования. Рассматриваются его теоретические основы, ключевые принципы и особенности практического применения. Особое внимание уделяется влиянию данного подхода на вовлеченность студентов, их самостоятельность и академические результаты. Также анализируются преимущества и ограничения внедрения студентоцентрированных методов обучения. Подчеркивается, что данный подход способствует развитию критического мышления и навыков непрерывного обучения. Mazkur maqolada talaba markazli ta’lim oliy ta’limda pedagogik yondashuv sifatida batafsil tahlil qilinadi. Unda uning nazariy asoslari, asosiy tamoyillari va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu yondashuvning talabalar faolligi, mustaqilligi va akademik natijalariga ta’siri yoritiladi. Talaba markazli ta’limni joriy etishning afzalliklari va cheklovlari ham tahlil qilinadi. Natijalar bu yondashuv tanqidiy fikrlash va uzluksiz ta’lim ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.