(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda flipped classroom modelida amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda amaliy mashg‘ulotlarning talabalarning kommunikativ kompetensiyasi, mustaqil fikrlashi va hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarni tashkil etish tamoyillari, shakllari, bosqichlari hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, teskari sinf modeli asosida tashkil etilgan amaliy mashg‘ulotlar ta’lim samaradorligini oshiradi va talabalarni faol o‘quv jarayoniga jalb etadi. This article examines the pedagogical importance of organizing practical activities within the flipped classroom model in teaching English. The study highlights the role of practical tasks in developing students’ communicative competence, independent thinking, and collaborative learning skills. In addition, the principles, forms, stages of organizing classroom activities, and the use of information and communication technologies are discussed. The findings indicate that practical activities organized through the flipped classroom approach increase the effectiveness of education and encourage active student participation in the learning process.