(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada talabaga yo‘naltirilgan yondashuvlarning zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati, ularning talabalarning akademik muvaffaqiyati va ta’lim jarayonidagi faolligiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida student-centered learning metodlarining nazariy asoslari, interaktiv ta’lim usullari, hamkorlikdagi o‘qitish, muammoli ta’lim hamda raqamli texnologiyalarning o‘quv jarayonidagi roli o‘rganildi. Natijalar talabaga yo‘naltirilgan yondashuvlar talabalarning motivatsiyasi, mustaqil fikrlashi, kommunikativ kompetensiyasi va o‘quv samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.