(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:Gonoartroz - bu tizza bo’g’imining degenerativ distrofik kasalligi, bo’g’im tog’ayining yupqalashishi, suyak to’qimalarining deformatsiyasi va movayevat qilishga qarama-karam bo’g’im harakatchanliginin buzilishi bilan izohlanadigan o’rinlik. Bu maqola gonoartrozni etiologi, klinik simptomlar, gonoartroz diagnoslashi va zamonaviy davolash metodlari haqida joylashtiriladi. Erta qismda berilgan malumotlar va metodlar bo’g’im bemorlari yoqtirmada eng me’yordan olsin.