(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
DolzarbligiBachadon miomasi (leiomioma) reproduktiv yoshdagi ayollar orasida eng keng tarqalgan benign o‘smalardan biri bo‘lib, turli epidemiologik tadqiqotlarga ko‘ra 35 yoshdan yuqori ayollarning 60–70% gacha qismida aniqlanadi. Mazkur patologiya ko‘pincha asemptomatik kechishi bilan birga, ayrim hollarda menorragiyalar, dismenoreya, kichik tos sohasida og‘riq sindromi hamda bepushtlik bilan namoyon bo‘ladi.