(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi Jigar saratoni(gepatosellyular karsinoma) dunyo bo’ylab o’lim darajasi bo’yicha uchinchi o’rinda turadi.Har yili dunyo bo’ylab 780 minggacha yangi tashxis qo’yilgan jigar saratoni bilan kasallangan bemorlar ro’yxatga olinadi.Ushbu turdagi onkologiya juda noqulay prognozli agressiv kursga ega.Jigar saratoni belgilari bo’lgan barcha bemorlarning taxminan 25% virusli gepatit C tashxisi qo’yilgan va tahminan 40% gepatit B virusining surunkali tashuvchisidir.Surunkali gepatit B birlamchi jigar saratoni,gepatotsellyular kaesinomaning asosiy sababidir.