(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezis ginekologik amaliyotda MRTning diagnostik va differensial diagnostik imkoniyatlarini ilmiy asosda tahlil qiladi. Maqsad tos a’zolari patologiyalarida tasvirlash algoritmlarini optimallashtirish va klinik qaror qabul qilishdagi qiymatini baholashdir. Metodologiya sifatida zamonaviy protokollar, klinik kuzatuvlar hamda adabiyotlar tahlili qo‘llanadi. Ilmiy yangilik MRTning ko‘pparametrli yondashuvi orqali bosqichlash, invaziya chuqurligini aniqlash va davolash taktikasini individuallashtirish mezonlarini asoslashdan iborat. Аннотация. В тезисе анализируется значение МРТ в гинекологии с позиций доказательной диагностики и дифференциальной диагностики заболеваний органов малого таза. Целью является обоснование оптимального алгоритма визуализации и оценка влияния МРТ на клинические решения. Методология включает анализ протоколов, клинических наблюдений и источников. Научная новизна связана с уточнением критериев стадирования, оценки инвазии и персонализации тактики лечения на основе мультипараметрической МРТ. Annotation. This thesis examines the clinical value of MRI in gynecology, focusing on evidence-based diagnosis and differential diagnosis of pelvic disorders. The aim is to justify optimized imaging algorithms and assess MRI impact on clinical decision-making. Methods include protocol analysis, clinical observation synthesis, and literature review. Scientific novelty lies in substantiating multiparametric MRI criteria for staging, invasion assessment, and individualized treatment planning in key gynecologic conditions.