(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi: Ko‘krak bezi saratoni dunyoda ayollar orasida eng keng tarqalgan onkologik kasallik hisoblanadi. 2022 yilda 2,3 million yangi holat aniqlangan va 670 mingdan ortiq o‘lim qayd etilgan. Erta bosqichda aniqlangan hollarda 5 yillik yashash korsatkichi 90% ga yetadi. Shu sababli, ko‘krak bezi saratonini erta aniqlash va samarali skrining usullarini qo’llash bugungi tibbiyot uchun juda dolzarb hisoblanadi.