(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy global ta’lim tizimida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini joriy etishning konseptual asoslari va amaliy ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida SI algoritmlarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, ta’lim mazmunini optimallashtirish va o‘quvchilarning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Maqolada adaptiv o‘qitish tizimlari, intellektual repetitorlik platformalari va avtomatlashtirilgan baholash metodikalarining samaradorligi qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalarida raqamli muhitni shakllantirish va o‘qituvchilarning texnologik kompetensiyasini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berishga yo‘naltirilgan.