(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Oshqozon yarasi global miqyosda keng tarqalgan gastroenterologik kasalliklardan biri bo’lib , aholining 5-10% qismi hayoti davomida ushbu patologiya bilan to’qnashadi.Zamonaviy diagnostikada FGDS asosiy usul hisoblansa-da , bariy bilan rentgenoskopiya morfologik o’zgarishlarni aniqlash , yara joylashuvi va deformatsiyalarni baholashda muhim ahamiyat kasb etadi.