(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Bachadon miomasi ayollarda eng ko‘p uchraydigan benign kasallik hisoblanadi. 30 yoshgacha bo‘lgan ayollarda 20-30%, 30 yoshdan oshganlarda esa 50% uchraydi. Miomaning joylashuvi va o‘lchamlari ayolning hayot sifatiga va homiladorlik imkoniyatlariga sezilarli ta’sir qiladi. Shuning uchun bachadon miomasini erta aniqlash va ularning tavsifini bilish klinik amaliyotda muhim ahamiyatga ega.