(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
“O‘zbekiston-Qozog‘iston chegaroldi hududlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish xususiyatlari (Toshkent viloyati misolida)” mavzusi bugungi kunda dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Chunki transchegaraviy hududlarda iqtisodiy aloqalarning kengayishi, transport-kommunikatsiya tizimlarining rivojlanishi hamda aholi migratsiyasining ortishi mintaqaviy rivojlanishga bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Ayniqsa, Toshkent viloyati O‘zbekistonning Qozog‘iston bilan chegaradosh hududi sifatida savdo-iqtisodiy, transport-logistika va madaniy aloqalarda muhim o‘rin egallaydi.