(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi. Bachadon miomalari (shuningdek, leyomioma yoki mioma deb ham ataladi) bachadonning eng ko‘p uchraydigan yaxshi sifatli o‘smalaridir. Klinik ko‘rinishlari orasida g‘ayritabiiy qon ketish, kichik chanoq sohasida o‘sma (massa), chanoq og‘rig‘i, bepushtlik, hajm bilan bog‘liq simptomlar (bosim belgilar) va homiladorlikdagi asoratlar mavjud.