(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududida kulolchilik san’atining qadimgi davrlardan to hozirgi kungacha shakllanishi va rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan. Moddiy madaniyat taraqqiyotida kulol buyumlarining o‘rni, yirik kulolchilik markazlari va ularning o‘ziga xos an’analari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.