(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada nutqida nuqsoni bo‘lgan boshlang‘ich sinf o‘quvchilarning nutqini rivojlantirishda zamonaviy texnologiyalarning samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida interaktiv o‘yinlar, multimediali materiallar va mobil ilovalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning talaffuzi, so‘z boyligi va grammatik qobiliyatlarini oshirish usullari ta’kidlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yangi texnologiyalar nutqni to‘g‘ri shakllantirish va o‘quvchilarning nutqiy faolligini oshirishda muhim vosita sifatida xizmat qiladi.