(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda bank samaradorligini baholash uchun raqamli indeks va inson kapitali indeksini integrallashgan holda qo‘llashning nazariy asoslari tahlil qilingan. Raqamli transformatsiya jarayonlari banklarning texnologik imkoniyatlarini kengaytirsa, inson kapitali sifati ushbu imkoniyatlarni real samaraga aylantiruvchi asosiy omil sifatida namoyon bo‘ladi. DEA va SFA yondashuvlariga tayangan integrallashgan model samaradorlikni chegaraviy tahlil orqali baholash, resurslardan foydalanish oqilonaligini aniqlash hamda texnologiya va inson kapitali o‘rtasidagi komplementarlik ta’sirini nazariy jihatdan asoslash imkonini beradi. Tadqiqot natijalari raqamli indeks va inson kapitali indeksining birgalikda qo‘llanishi bank samaradorligini baholashda ko‘p komponentli, tizimli va ishonchli baholash mexanizmini shakllantirishi mumkinligini ko‘rsatadi.