(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda qadimgi Xitoy tilshunosligining shakllanishi, yozuv tizimi va iyerogliflarning rivojlanishi, shuningdek fonetik tovush tizimining ilmiy tahlili yoritiladiг. “Shuowen Jiezi” lug‘ati va uni qadimgi lug‘atchilik an’analari asosida tilshunoslik tarixidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.