(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada 6-sinf biologiya fanida amaliy va laboratoriya mashg‘ulotlarini shakllantirishning metodik asoslari keng tarzda yoritiladi. Mashg‘ulotlarning o‘quv jarayonidagi ahamiyati, ularni tashkil etish bosqichlari hamda turli mavzular bo‘yicha namunaviy amaliy ishlanmalar keltiriladi. Tadqiqot o‘quvchilarda kuzatuvchanlik, tahlil qilish, tajriba o‘tkazish va ilmiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan.