(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi eksport salohiyatining shakllanishi, rivojlanish omillari va zamonaviy tendensiyalari ilmiy tahlil qilinadi. Jahon bozorida raqobatning kuchayishi sharoitida milliy iqtisodiyot tarmoqlarining eksportga yo‘naltirilganligini oshirish, mahsulotlarni diversifikatsiya qilish, tashqi bozorlarga kirish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, eksport infratuzilmasini rivojlantirish, logistika tizimini modernizatsiya qilish, eksportchilarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha davlat siyosati samaradorligi baholanadi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonning xalqaro iqtisodiy integratsiya jarayonlaridagi o‘rnini mustahkamlashga xizmat qiluvchi strategik yo‘nalishlarni aniqlashga qaratilgan.