(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Fizika o‘qituvchisining maxsus kompetentligi — fan metodikasini chuqur bilishi, zamonaviy didaktik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish qobiliyati, tajriba-o‘quv ishlarini loyihalash va o‘tkazish, shuningdek, o‘quvchilarning ilmiy-daliliy fikrlashini shakllantirish mahoratini o‘z ichiga oladi. Ushbu hujjatda fizika o‘qituvchilarining maxsus kompetentligini rivojlantirishning shakl va metodlari (an’anaviy, innovatsion va aralash yondashuvlar) keltiriladi; maqola yozish uchun zarur bo‘lgan struktura, tavsiyalar va namunaviy materiallar beriladi.