(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu ilmiy ish o‘rta asr tilshunosligining shakllanishi va rivojlanish bosqichlarini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, unda Sharq va G‘arb ilmiy maktablarining til haqidagi qarashlari, grammatik an’analar, fonetika va leksikologiya bo‘yicha yondashuvlar, shuningdek, til falsafati masalalariga oid qarashlar batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida arab, fors, turkiy, lotin, yunon va sanskrit tilshunoslik merosining o‘zaro bog‘liqligi, ular orasidagi ilmiy almashinuvlar hamda uyg‘onish davri tilshunosligi bosqichiga ta’siri keng yoritilgan.