(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda Rim tilshunosligining shakllanish jarayoni, asosiy grammatik maktablari, Varro, Priscian va Quintilian kabi olimlarning ilmiy merosi hamda Rim grammatikasi zamonaviy tilshunoslikka ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot lotin tili fonetikasi, morfologiyasi, sintaksisi va stilistikasining ilmiy asoslari hamda ularning Yevropa filologiyasidagi o‘rni bilan bog‘liq masalalarni yoritadi.