(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Maqolada “Uzselxoztexnika” birlashmasining O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi texnikalarini yetkazib berish, ularni ta’mirlash va servis xizmati ko‘rsatishdagi o‘rni hamda tarixiy rivojlanish jarayoni tahlil qilingan. Unda birlashmaning tashkil topishi, uning asosiy vazifalari, xizmat ko‘rsatish hududlari, texnik parki va ta’mirlash korxonalari faoliyati arxiv hujjatlari, statistik ma’lumotlar va ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Tadqiqotda qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarish samaradorligini oshirishda texnik resurslar bilan ta’minlashning ahamiyati, shuningdek, “Uzselxoztexnika”ning texnika modernizatsiyasi, ehtiyot qismlar bilan ta’minlash, brigadalar orqali o‘rnatilgan servis tizimi va mexanizatorlar tayyorlashdagi roli o‘rganilgan.