OGAHIY G‘AZALLARIDA MA’NAVIY POKLIK, ISHQ FALSAFASI VA TASAVVUFIY OBRAZLAR TALQINI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Maqolada Muhammad Rizo Ogahiy g‘azallarining mazmun-mohiyati, undagi tasavvufiy qarashlar, ishq falsafasi, ma’naviy poklanish g‘oyalari hamda poetik san’atlar tahlil qilingan. Shuningdek, shoir lirikasining o‘ziga xos ohangdorligi, ramziy obrazlar tizimi, majoziy ifodalar va ruhiy kechinmalar yoritilgan.