MEXANIKA BO‘LIMIDAGI MASALALARNI YECHISHDA METODLARDAN FOYDALANISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada mexanika bo‘limidagi masalalarni yechishda qo‘llaniladigan asosiy metodlar va ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni keng yoritilgan. Analitik, grafik, vektor-metod, energetik yondashuv, impuls va zarb metodi, eksperimental va modellashtirish metodlarining mazmuni, ularning afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan.Shuningdek, masalalarni yechishda bir nechta metodlarni integratsiyalash orqali o‘quvchi bilimini chuqurlashtirishning samaradorligi asoslab berilgan.