ГИСТОЛОГИК ТАБАҚАЛАНИШ БЎЙИЧА ОҒИЗ БЎШЛИҒИ ШИЛЛИҚ ҚАВАТИ САРАТОНИ ҚАЙТАЛАНИШИНИ БАШОРАТЛАШ (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Оғиз бўшлиғи шиллиқ қавати саратонида рецидивларнинг гистологик дифференциация даражаси ва ҳақиқий ривожланишига асосланган рецидивланиш прогнозини таққослаш самарадорлигини таҳлил қилишни жамлаб, гистологик дифференциация даражасини, ўсимтанинг морфологик хусусиятлари учун муҳимлигига қарамай, рецидивланишнинг мустақил ва ишончли прогнози сифатида кўриб чиқилиши мумкин эмаслиги кўрсатилган. Клиник мисоллар шуни кўрсатадики, G1 ва G3 ҳолатларида ҳам морфологик мезонларга кўра кутилган натижаларга зид бўлган натижалар кузатилиши мумкин.