TAJRIBADA SUT BEZI RAKINI MODELLASHDAN KEYINGI TO‘G‘RI ICHAKNING MORFOLOGIK VA MORFOMETRIK TUZILISHI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tadqiqotning maqsadi kimyoterapiya oldidan eksperimental sut bezi o'smalari bo'lgan kalamushlarning to'g'ri ichakchasidagi morfologik va morfometrik o'zgarishlarni aniqlash edi. O'simta jarayonining preklinik bosqichida paraneoplastik yallig'lanish sindromining rivojlanishini ko'rsatadigan muhim tarkibiy va immun o'zgarishlar sodir bo'lishi aniqlandi.