"SAB'AI SAYYOR" DOSTONINING BOBLAR BOʻYICHA TAHLILIY TAVSIFI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqola Alisher Navoiyning "Sab'ai Sayyor" dostonining kompozitsion asoslari va uning boblar tuzilishidagi ramziy-falsafiy ma'nolarni yoritishga qaratilgan. Dostonning muqaddima qismi, shoh Bahromning sarguzashtlari orqali yoritilgan asosiy syujet va yetti hikoyat tizimining gʻoyaviy mohiyati qisqacha tahlil etiladi. Maqolada asar Nizomiy Ganjaviy ijodiga nazira boʻlishiga qaramay, Navoiyning oʻziga xos hukmdorlik falsafasi va adolat talqinining boblar orqali berilishi ilmiy mushohada qilinadi, aniq manbaalarga tayangan holda ilmiy fikrlar ilgari suriladi.