ТЕМИР ДАФТАРГА КИРИТИЛГАН АЁЛЛАР БИЛАН ПРОФИЛАКТИК ИШЛАРНИ ТАШКИЛ ЭТИШДА ПСИХОЛОГИК БИЛИМЛАРНИНГ РОЛИ (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Мақолада профилактика инспекторининг маҳаллаларда ижтимоий ва психологик муаммоларни бартараф этишдаги роли таҳлил қилинган. Инспекторнинг ҳуқуқий ва психологик билимлари орқали эҳтиёжманд оилалар ва шахслар билан ишлаш, ижтимоий хавфларни олдиндан аниқлаш ва бартараф этиш, жамоат хавфсизлиги ва ижтимоий барқарорликни таъминлаш самараси кўриб чиқилган.