BOLALAR STOMATOLOGIYASIDA PROFILAKTIK PLOMBALARNING SAMARADORLIGI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Bolalarda tish kariesining oldini olish stomatologiyada dolzarb masalalardan biridir. Profilaktik plombalar (sealantlar) tish sirtining chuqurchalari va yoriqlarini qoplab, mikroorganizmlar va oziq-ovqat qoldiqlarining tish emaliga ta’sirini kamaytiradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, sealantlarning samaradorligi yuqori bo‘lib, ularning muntazam kuzatuvi va to‘g‘ri qo‘llanilishi karies rivojlanish xavfini sezilarli darajada pasaytiradi. Ushbu maqola bolalar stomatologiyasida profilaktik plombalarning afzalliklari, samaradorligi va qo‘llash strategiyalarini tahlil qiladi.