NEFTNI TOZALASH TIZIMLARI UCHUN GIDROFOB–GIDROFIL XUSUSIYATLARGA EGA SELLYULOZA-KOMPOZIT MEMBRANALAR ISHLAB CHIQISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu ish neft bilan ifloslangan suvlarni samarali tozalash uchun gidrofob–gidrofil xususiyatlari muvozanatlashgan sellyuloza-kompozit membranalarni ishlab chiqish va ularning filtrlash jarayonidagi funksional ko‘rsatkichlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Sellyuloza asosidagi kompozitsiyalar strukturaviy barqarorlik, selektivlik va yuqori o‘tkazuvchanlikni ta’minlaydi. Tadqiqot natijalari ushbu membranalarni ekologik xavfsiz va iqtisodiy tejamkor neft–suv aralashmalarini ajratish texnologiyalarida qo‘llash imkonini tasdiqlaydi.