XOTIN-QIZLAR VA YOSHLARNI ISH BILAN TA’MINLASH DARAJASINI OSHIRISH HAMDA ULARNING TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xotin-qizlar va yoshlar bandligini ta’minlash, ularning tadbirkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirish, bu borada amalga oshirilayotgan davlat siyosati, me’yoriy-huquqiy baza, iqtisodiy dasturlar, mavjud muammolar va ularning yechimlari ilmiy tahlil qilingan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, ayollar va yoshlarning iqtisodiy faolligini oshirish O‘zbekistonning barqaror rivojlanishida strategik ahamiyatga ega. Maqolada Prezident asarlari, statistik ma’lumotlar va ilmiy tadqiqotlar asosida chuqur ilmiy xulosalar berilgan.