BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA TA’LIMIY FAOLIYATNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Boshlang’ich sinf o’quvchilarining o'rganishiga hissa qo'shadigan sinf jarayonlarini tushunish uchun asoslarni tasdiqlash va rivojlantirish o'qitishni ilmiy o'rganishni rivojlantirish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola shunday asoslardan biri – “Oʻzaro taʼsirlar orqali oʻqitish” asosini taqdim etadi, unda oʻqituvchi va o’quvchi oʻzaro taʼsiri oʻquvchilarning bilim olishi uchun markaziy harakatlantiruvchi omil boʻlib, oʻqituvchi va o’quvchi oʻzaro munosabatlarini uchta asosiy sohada tashkil etadi.