TEZ AYTISHLARNING LINGVISTIK TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tez aytilishlarning lingvistik xususiyatlari fonetik, leksik va strukturaviy jihatdan tahlil qilinadi. Tez aytilishlar xalq og‘zaki ijodining muhim janri bo‘lib, ular nutq apparatini rivojlantirish, talaffuzni takomillashtirish va fonematik eshitishni kuchaytirishga xizmat qiladi. Tadqiqot davomida tez aytilishlarning til tizimidagi o‘rni, ularning barqarorligi, takroriy tovushlar asosida qurilishi hamda lingvistik funksiyalari aniqlangan.Abstract. This article examines the issue of linguistic features of rapid utterances are analyzed phonetically, lexically, and structurally. Quick utterances are an important genre of folk art, they serve to develop the speech apparatus, improve pronunciation and strengthen phonemic hearing. During the research, the role of rapid utterances in the language system, their stability, construction based on repeated sounds, and linguistic functions were determined..