CU(II), CD(II), CO(II) TUZLARINING 2 AMINOBENZOKSAZOL BILAN KOORDINATSION BIRIKMALARI SINTEZI VA STRUKTUR TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ishda Cu(II), Cd(II) va Co(II) metall ionlari bilan 2‑aminobenzoksazol ligandining koordinatsion komplekslari sintez qilindi. Komplekslarning kristal strukturasini XRD yordamida o‘rganish orqali ularning 3D tarmoqli tuzilishi va metall turi bilan bog‘liq xossalari aniqlangan. Natijalar komplekslarning barqarorligini va metall‑ligand nisbatiga bog‘liq struktura xususiyatlarini ko‘rsatadi.